Site logo

Κατηγορία: Άρθρα

Αυγ 06
Πώς το προφίλ ροής επηρεάζει την εξαγωγή Espresso

Πώς το προφίλ ροής επηρεάζει την εξαγωγή Espresso

Αυγ 05
Οδηγός αλλεργιών σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οδηγός για Caffee-Bar για τον χειρισμό αλλεργιών σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ιούλ 31
4 μεταβλητές που επηρεάζουν το ψήσιμο(Roasting Coffee)

Το ψήσιμο έχει να κάνει με την ανάδειξη των καλύτερων ιδιοτήτων ενός καφέ. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό με επιτυχία, πρέπει να διαχειριστείτε τις μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία ψησίματος και να επηρεάσουν τα αποτελέσματά σας.  Δείτε πώς κοινές μεταβλητές όπως χρόνος, θερμοκρασία και ροή αέρα επηρεάζουν το ψήσιμο και πώς μπορείτε να […]

Ιούλ 26
Πώς να φτιάξετε ένα μείγμα Espresso

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ

Ιούλ 25
Micro Lot Coffee

Οι μικρο παρτίδες είναι το χρυσό παιδί της βιομηχανίας του καφε Speciality Coffee. Για αγοραστές και καταναλωτές, σημαίνουν καφέ εξαιρετικής ποιότητας με διακριτικά χαρακτηριστικά γεύσης και αρώματος που μπορούν να ανιχνευθούν στην καταγωγή. Και για τους παραγωγούς, προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη – αλλά έχουν επίσης κινδύνους. Μίλησα με εξειδικευμένους εισαγωγείς καφέ http://The Coffee Quest και αρκετούς από τους συνεργάτες […]

Ιούλ 22
Σας παρουσιαζουμε το Ιταλικο μηχανημα για Roasting (800γρ-1.400γρ) TOSTABAR GENIUS K1.

Η ποιότητα του παραδοσιακού ψησίματος για μια εξαιρετικη γεύση.Με το μηχανημα Roasting Genius K1  σε λίγα λεπτά μπορείτε να ψήσετε μόνοι σας στο εργαστήριό σας από 0,800 γραμμαριαέως 1,4 κιλά ανα κύκλο ακατέργαστου άψητου καφέ που επιλέξατε για να αποκτήσετε τον αποκλειστικό καφέ σας, πάντα φρέσκο, με έντονο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, με αυτόματο και […]

Ιούλ 19
Τι είναι το «τρίτο κύμα καφέ» και πώς διαφέρει από το speciality;

Το τρίτο κύμα του καφέ. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη φράση όλη την ώρα, σε καφετέριες ή στο διαδίκτυο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πώς διαφέρει από τον speciality coffee; Και τι γίνεται με το πρώτο, και δεύτερο κύμα; Ο ορισμός του τρίτου κύματος δεν είναι εύκολος. Θα ακούσετε διαφορετικές εξηγήσεις όπου κι αν πάτε – μερικές από τις οποίες έρχονται σε αντίθεση […]

Ιούλ 17
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης αποκαλύπτει βήμα-βήμα τα «μυστικά» για τον τέλειο καπουτσίνο

Αν οι περισσότερες απόπειρές σας να φτιάξετε καφέ στο σπίτι δεν καταλήγουν καλά, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την SCAE Speciality Coffee Association of Europe και με παγκόσμιες διακρίσεις σε διαγωνισμούς, μας δίνει τα πιο σημαντικά tips για τον τέλειο χειμωνιάτικο καφέ. Βήμα 1ο: η επιλογή του κατάλληλου καφέΣίγουρα είναι […]

Ιούλ 16
Ενεργός άνθρακας (κοκκώδης και μπλοκ)

Ο κοκκώδης ενεργός άνθρακας είναι μια τεχνολογία καθαρισμού, για τη μείωση ενός ευρέως φάσματος αισθητικών προβλημάτων στο νερό (χρώμα, οσμές). Λόγω της μοριακής του δομής, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει διάφορες προσμίξεις του νερού, που σημαίνει ότι μπορεί να συγκρατήσει πολλά οργανικά μόρια στην επιφάνειά του. Είναι επίσης αποτελεσματικός στη μείωση μολυσματικών παραγόντων, όπως […]

Ιούλ 15
0 Cold brew: Η νέα τάση στον καφέ

Τι είναι το cold brew; Πότε ξεκίνησε; Έχει διαφορετικές κατηγορίες; Πώς μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας; Ο σύμβουλος καφέ και αναγνωρισμένος εκπαιδευτής του SCA Βαλάντης Λαμπριανίδης μας ξεκαθαρίζει τα πάντα για τη νούμερο ένα ανερχόμενη τάση καφέ και μας δίνει εύκολες οδηγίες για να ετοιμάσουμε το δικό μας… Δοκιμάζουμε το cold brew του […]