Site logo

Κατηγορία: Άρθρα

Οκτ 17
Baristas Πώς να ελαχιστοποιήσετε τον τραυματισμό και να μεγιστοποιήσετε την άνεση πίσω από το Bar

  Το να ξοδεύετε ώρες με τα πόδια σας, να αλληλεπιδράτε με πελάτες, να χειρίζεστε μηχανήματα και να προετοιμάζετε ροφηματα καφε είναι μερικές μόνο από τις εργασίες που οι baristas ολοκληρώνουν καθημερινά. Υπάρχουν πολλά πραγματα  που πρεπει να κανει ενας Barista καθημερινα για να  μετατρέψει τα σπυρια του καφε  σε ροφηματα, όπως η άλεση του […]

Οκτ 14
Πώς να προσαρμόσετε την εξαγωγή Espresso και να δημιουργήσετε νέες συνταγές

Η εξαγωγή του μονοποικιλιακου σας espresso είναι απενεργοποιημένη;τι κάνετε; Ρυθμίστε τη δόση; Μέγεθος αλέσματος; Θερμοκρασία νερού? Ή ίσως πρόκειται για πίεση, σύνθεση νερού ή κάτι άλλο εντελώς.  Η εξαγωγή εσπρέσο είναι το κλειδί για γευστικους και αρωματικους καφέδες και για της καφετέριες που πουλανε Speciality coffee ,καθως και για τους  ικανοποιημένους πελάτες και τελος για […]

Οκτ 01
Ο καφές “τελειώνει” και κανείς δεν το έχει καταλάβει!

Φταίει η κλιματική αλλαγή Το τέλος του είναι κοντά και αναμένεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε στο οικοσύστημα και την καθημερινότητά μας. Δεν ξέρουμε πόσοι θυμάστε μία μικρή ιστορία τεράστιας σημασίας που συνέβη σε μία γνωστή ασφαλιστική εταιρεία το καλοκαίρι του 2009. Δύο συνάδελφοι στην εταιρεία αυτή, άρχισαν να πλακώνονται στο ξύλο για την τελευταία δόση […]

Οκτ 01
1η Οκτωμβριου η Διεθνης Παγκοσμια Ημερα του Καφε

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ Ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) είναι ενθουσιασμένος για να ανακοινώσει το «Coffee’s Next Generation» ως το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ 2020 (1η Οκτωβρίου).   Η πανδημία covid-19 είναι μια παγκόσμια κρίση υγείας με ακραίες οικονομικές συνέπειες που έχει δημιουργήσει επίσης μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στον τομέα του καφέ, επηρεάζοντας αρνητικά […]

Σεπ 26
Ποια είναι η αλήθεια για τον καφέ χωρίς καφεΐνη;

Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει τα αποτελέσματα του υπερβολικού καφέ. Το τρεμουλο στα χέρια, ένας αγωνιστικός καρδιακός παλμός και το άγχος είναι κοινές εμπειρίες που προκαλούνται από υπερβολική καφεΐνη. Για μερικούς ανθρώπους, ακόμη και μια μικρή ποσότητα καφεΐνης μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε […]

Σεπ 24
Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με βελτιωμένα αποτελέσματα σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του παχεος εντέρου, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Oncology . Με βάση μια μελέτη παρατήρησης 1.171 ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για μεταστατικό καρκίνο του παχεος εντέρου, εκείνοι που […]

Σεπ 23
Χρήση του σωστού μεγέθους άλεσης για τη μέθοδο παρασκευής: Ένα πείραμα

Οι εκπαιδευμένοι baristas γνωρίζουν τη σημασία της επιλογής του σωστού μεγέθους άλεσης για διαφορετικές μεθόδους παρασκευής. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα Coffeeshop&Espresso-Bar εξεταζουνε και ελεγχουνε  τακτικά τους μύλους τους και την κοκομετρια του καφε καθως επισης και την υγρασια του περιβαλλοντος  όλη την ημέρα για να διατηρούν την εκχυλιση του καφε σωστη και συνεπή. Αλλά αν […]

Σεπ 20
Τελικά η καφεΐνη βελτιώνει την μνήμη;

Οι περισσότεροι άνθρωποι που καταναλώνουν επί καθημερινής βάσεως καφέ, αναρωτιούνται εάν η καφεΐνη μπορεί να βελτιώσει τη μνήμη τους. ​Αυτό διότι ειδικά όσοι ξεκινούν την ημέρα τους με μια μεγάλη κούπα καφέ, πιθανότατα να έχουν παρατηρήσει ότι είναι περισσότερο συγκεντρωμένοι ή να αισθάνονται καλά προετοιμασμένοι για την ημέρα μπροστά τους. Υπάρχει όμως, πράγματι σύνδεση ανάμεσα στην […]

Σεπ 16
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ Americano και φίλτρου καφέ;

Σε άτομα που δεν γνωρίζουν πάρα πολλά για τον καφέ, ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου μπορεί να μοιάζει με το καφε americano. Ωστόσο, αυτα τα δύο δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Η θεμελιώδης διαφορά είναι απλή: ενώ το americano παρασκευάζεται προσθέτοντας νερό στον εσπρέσο, ο καφές φίλτρου παρασκευάζεται με μια εντελώς διαφορετική μέθοδο παρασκευής. Μίλησα […]