Site logo

Κατηγορία: Άρθρα

Απρ 22
One of a Kind Guatemala» Microlot

Η Εθνική Ένωση Καφέ της Γουατεμάλας Anacafé ανακοίνωσε την έναρξη ενός προγράμματος δημοπρασίας πράσινου καφέ υψηλής ποιότητας, που ονομάζεται One of a Kind Guatemala . Σύμφωνα με ανακοίνωση του ομίλου, το One of a Kind Guatemala θα συνδέσει τους παραγωγούς καφέ με τις διεθνείς αγορές με έμφαση σε «μικρο» και «νανο» πολλούς υψηλής ποιότητας ιχνηλάσιμους ειδικούς καφέδες […]

Μαρ 24
Μικρές παρτίδες και Monsoon Malabar: Το μέλλον της Ινδίας ως προέλευση καφέ

Η Ινδία φιλοξενεί περισσότερους από ένα δισεκατομμύριο ανθρώπους, 22 γλώσσες και μερικές από τις πιο πολιτισμικά και εθνικά διαφορετικές πόλεις του κόσμου. Καταλαμβάνει τη μεγαλύτερη γεωγραφική περιοχή στη Νότια Ασία. Είναι επίσης η έβδομη μεγαλύτερη χώρα παραγωγής καφέ στον κόσμο κατ ‘όγκο. Σήμερα, περίπου 70% έως 80% του συνολικού ινδικού καφέ εξάγεται. Οι κοινόχρηστοι προορισμοί περιλαμβάνουν την Ιταλία […]

Φεβ 06
Προφίλ πίεσης, παλμός και οι 3 φάσεις εξαγωγής εσπρέσο

Η εξαγωγή εσπρέσο μπορεί να είναι γρήγορη, αλλά δεν είναι απλή. Τόσο χημικά όσο και φυσικά, υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του καφέ όταν τραβάτε μια δοση εσπρεσσο καφε. Το περιπλέκει ακόμη περισσότερο, το πώς το νερό πιεζει τον αλεσμενο καφε  στην αρχή της εκχύλισης και πως  είναι πολύ διαφορετικό το γευστικο αποτελεσμα στο φλυτζανι […]

Νοέ 25
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον «Speciality coffee»;

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον «Speciality Coffee»; Ο όρος «Speciality» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τον καφέ το 1974 από την Erna Knutsen σε ένα τεύχος του Tea & Coffee Journal . Χρησιμοποίησε τη λέξη για να περιγράψει τον καφέ που παρήχθη σε μικροκλίμα με υψηλής ποιότητας και μοναδικά αρωματικά προφίλ. Σήμερα, ωστόσο, η λέξη «Speciality» είναι παντού […]

Νοέ 19
Τι είναι το Coffea Liberica;

Τι είναι το Coffea Liberica; Υπάρχουν περισσότερα από 120 αναγνωρισμένα είδη κάτω από το γένος Coffea. Οι παραγωγοί, οι έμποροι, οι Roasters, οι baristas και οι καταναλωτές θα είναι κατά κύριο λόγο εξοικειωμένοι με δύο από αυτά: την Arabica και την robusta. Ωστόσο, υπάρχει ένα τρίτο είδος μετά από αυτες της  δύο  οικογενειες καφε που […]

Νοέ 14
Οι συνεργάτες της φαρμας καφε στην Τανζανια Songwa Estates, La Marzocco , Hemro και Probat, συμπεριλαμβανομένου του Hans Faessler συνεργαζονται με την φάρμα πράσινου καφέ Songwa Estates

Ο καφες απο την Songwa ειναι ενας εξαιρετικος καφες,και εχει εισελθει στην αγορα του Speciality coffee της Ευρωπης και αλλου.Εκτος απο μια ευχαριστη ισορροπια σωματος και λεπτη οξυτητα,περιεχει επισης της τυπικες πτυχες του καφε της Ανατολικης Αφρικης.οπως μουρα και νοτες λουλουδιων Songwa, η περιγραφή των βιώσιμων χαρακτηριστικών του αγροκτήματος Hans Faessler: «Το αγρόκτημα Songwa Estates […]

Νοέ 09
Τι έπεται? Επιλογές ανάπτυξης σταδιοδρομίας για Baristas

Το να εργάζεσθε σαν  barista μπορεί να είναι συναρπαστικό και ικανοποιητικό. Μπορεί επίσης να είναι απαιτητικό και συχνά να έιναι χαμηλα η αμοιβή σας. Πολλοί baristas βλέπουν τη δουλειά ως βραχυπρόθεσμη σταδιοδρομία επειδή είναι δύσκολο να υποστηρίξεις έναν επιθυμητό τρόπο ζωής στους μισθούς και συχνά υπάρχει έλλειψη ευκαιριών εξέλιξης. Λοιπόν, πού μπορείς να πας από το να είσαι […]

Νοέ 04
UnitedBaristas Coffee News Uptade lockdown στα Take a Way σε Θεσσαλονικη και Σερρες!!

ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ TAKE AWAY ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ: Και το take away… σκάβει τάφους σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ανακοίνωσε πριν λίγο ότι απαγορεύεται η εξυπηρέτηση παραγγελιών take away στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και κάθε άλλη περιοχή που θα βρεθεί στο γκρι επίπεδο. Στο εξής, τα καταστήματα θα μπορούν να […]

Οκτ 29
Τοπικά lockdown σε Καστοριά, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Σέρρες, Λάρισα και Ροδόπη

Εφιαλτικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική να βρίσκονται πλέον σε κόκκινο κλοιό Στα επίπεδα που οδήγησαν στο εαρινό οριζόντιο lockdown βρίσκεται πλέον η έξαρση της πανδημικής κρίσης στην Ελλάδα. Ήδη από τις 23 Οκτωβρίου, η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο υγειονομικής επιτήρησης, […]

Οκτ 27
Υποστήριξη των Baristas λογο Covid-19: Καφετέριες, πελάτες και εταιρείες καφε.

Ο Covid-19 επηρέασε όλους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού καφέ, από παραγωγούς έως τους baristas. Περισσότερο από το 90% των καφέ σε όλο τον κόσμο έπρεπε να κλείσουν τα καταστηματα  τους σε κάποιο σημείο του lockdown. Και ενώ ο αντίκτυπος για ορισμένες καφετέριες ήταν διαχειρίσιμος, για πολλές επιχειρησης καφε,η δραματικη μεταβολή λογο πανδημειας Covid-19 στης […]