Site logo

Ετικέτα: www.UnitedBaristas.gr

Οκτ 14
Πώς να προσαρμόσετε την εξαγωγή Espresso και να δημιουργήσετε νέες συνταγές

Η εξαγωγή του μονοποικιλιακου σας espresso είναι απενεργοποιημένη;τι κάνετε; Ρυθμίστε τη δόση; Μέγεθος αλέσματος; Θερμοκρασία νερού? Ή ίσως πρόκειται για πίεση, σύνθεση νερού ή κάτι άλλο εντελώς.  Η εξαγωγή εσπρέσο είναι το κλειδί για γευστικους και αρωματικους καφέδες και για της καφετέριες που πουλανε Speciality coffee ,καθως και για τους  ικανοποιημένους πελάτες και τελος για […]

Οκτ 02
Η πρώτη δημοπρασία εικονικής παρτίδας της Σιγκαπούρης προσελκύει 45 παραγωγούς και 56 παρτίδες από 12 χώρες

Σαράντα πέντε παραγωγοί και 56 παρτίδες καφέ ειδικής ποιότητας από 12 χώρες θα συμμετάσχουν στην πρώτη Δημοπρασία Ειδικού Καφέ Σιγκαπούρης (Micro-Lot) που οργανώθηκε ουσιαστικά από την Singapore Coffee Association (SCA), σε συνεργασία με την Food & Hotel Asia (FHA), την 1η Οκτωβρίου. Όλοι οι παραγωγοί είναι οι πρώτοι χρονοδιακόπτες από τη Βραζιλία, την Κολομβία, την […]

Οκτ 01
Ο καφές “τελειώνει” και κανείς δεν το έχει καταλάβει!

Φταίει η κλιματική αλλαγή Το τέλος του είναι κοντά και αναμένεται να αλλάξει όλα όσα γνωρίζαμε στο οικοσύστημα και την καθημερινότητά μας. Δεν ξέρουμε πόσοι θυμάστε μία μικρή ιστορία τεράστιας σημασίας που συνέβη σε μία γνωστή ασφαλιστική εταιρεία το καλοκαίρι του 2009. Δύο συνάδελφοι στην εταιρεία αυτή, άρχισαν να πλακώνονται στο ξύλο για την τελευταία δόση […]

Οκτ 01
1η Οκτωμβριου η Διεθνης Παγκοσμια Ημερα του Καφε

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ Ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) είναι ενθουσιασμένος για να ανακοινώσει το «Coffee’s Next Generation» ως το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ 2020 (1η Οκτωβρίου).   Η πανδημία covid-19 είναι μια παγκόσμια κρίση υγείας με ακραίες οικονομικές συνέπειες που έχει δημιουργήσει επίσης μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στον τομέα του καφέ, επηρεάζοντας αρνητικά […]

Σεπ 26
Ποια είναι η αλήθεια για τον καφέ χωρίς καφεΐνη;

Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει τα αποτελέσματα του υπερβολικού καφέ. Το τρεμουλο στα χέρια, ένας αγωνιστικός καρδιακός παλμός και το άγχος είναι κοινές εμπειρίες που προκαλούνται από υπερβολική καφεΐνη. Για μερικούς ανθρώπους, ακόμη και μια μικρή ποσότητα καφεΐνης μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε […]

Σεπ 24
Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με βελτιωμένα αποτελέσματα σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του παχεος εντέρου, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Oncology . Με βάση μια μελέτη παρατήρησης 1.171 ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για μεταστατικό καρκίνο του παχεος εντέρου, εκείνοι που […]

Σεπ 23
Χρήση του σωστού μεγέθους άλεσης για τη μέθοδο παρασκευής: Ένα πείραμα

Οι εκπαιδευμένοι baristas γνωρίζουν τη σημασία της επιλογής του σωστού μεγέθους άλεσης για διαφορετικές μεθόδους παρασκευής. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα Coffeeshop&Espresso-Bar εξεταζουνε και ελεγχουνε  τακτικά τους μύλους τους και την κοκομετρια του καφε καθως επισης και την υγρασια του περιβαλλοντος  όλη την ημέρα για να διατηρούν την εκχυλιση του καφε σωστη και συνεπή. Αλλά αν […]

Αυγ 06
Πώς το προφίλ ροής επηρεάζει την εξαγωγή Espresso

Πώς το προφίλ ροής επηρεάζει την εξαγωγή Espresso

Ιούλ 31
4 μεταβλητές που επηρεάζουν το ψήσιμο(Roasting Coffee)

Το ψήσιμο έχει να κάνει με την ανάδειξη των καλύτερων ιδιοτήτων ενός καφέ. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό με επιτυχία, πρέπει να διαχειριστείτε τις μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία ψησίματος και να επηρεάσουν τα αποτελέσματά σας.  Δείτε πώς κοινές μεταβλητές όπως χρόνος, θερμοκρασία και ροή αέρα επηρεάζουν το ψήσιμο και πώς μπορείτε να […]