Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον «Speciality Coffee»; Ο όρος «Speciality» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τον καφέ το 1974 από την Erna Knutsen σε ένα τεύχος του Tea & Coffee Journal . Χρησιμοποίησε τη λέξη για να περιγράψει τον καφέ που παρήχθη σε μικροκλίμα με υψηλής ποιότητας και μοναδικά αρωματικά προφίλ. Σήμερα, ωστόσο, η λέξη «Speciality» είναι παντού […]
Τι είναι το Coffea Liberica; Υπάρχουν περισσότερα από 120 αναγνωρισμένα είδη κάτω από το γένος Coffea. Οι παραγωγοί, οι έμποροι, οι Roasters, οι baristas και οι καταναλωτές θα είναι κατά κύριο λόγο εξοικειωμένοι με δύο από αυτά: την Arabica και την robusta. Ωστόσο, υπάρχει ένα τρίτο είδος μετά από αυτες της δύο οικογενειες καφε που […]
Νέα ημερομηνία! Στις 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί η Τελετή Απονομής των Coffee Business Awards 2020 #coba20 ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις της πανδημίας στη χώρα μας. Η κλειστή συνάντηση μεταξύ θεσμικών φορέων και στελεχών του κλάδου του καφέ θα διεξαχθεί διαδικτυακά, στις 19 Νοεμβρίου, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Το υπόλοιπο πρόγραμμα της Τελετής Απονομής θα […]
Η Speciality Coffee Association (SCA) ανακοίνωσε σήμερα ότι το World Coffee Roasting Championship, World Coffee In Good Spirits Championship and World Latte Art Championship τώρα προγραμματιστεί να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια της Ταϊβάν Διεθνές Καφέ Εμφάνιση στην Ταϊπέι, στις 19 – 22 Νοέμ, 2021. Χρησιμοποιούμε χαλαρά τον όρο «πρωταθλήματα 2021», καθώς πολλοί από τους διαγωνιζόμενους θα είναι εθνικοί νικητές […]
Ο καφες απο την Songwa ειναι ενας εξαιρετικος καφες,και εχει εισελθει στην αγορα του Speciality coffee της Ευρωπης και αλλου.Εκτος απο μια ευχαριστη ισορροπια σωματος και λεπτη οξυτητα,περιεχει επισης της τυπικες πτυχες του καφε της Ανατολικης Αφρικης.οπως μουρα και νοτες λουλουδιων Songwa, η περιγραφή των βιώσιμων χαρακτηριστικών του αγροκτήματος Hans Faessler: «Το αγρόκτημα Songwa Estates […]
Το να εργάζεσθε σαν barista μπορεί να είναι συναρπαστικό και ικανοποιητικό. Μπορεί επίσης να είναι απαιτητικό και συχνά να έιναι χαμηλα η αμοιβή σας. Πολλοί baristas βλέπουν τη δουλειά ως βραχυπρόθεσμη σταδιοδρομία επειδή είναι δύσκολο να υποστηρίξεις έναν επιθυμητό τρόπο ζωής στους μισθούς και συχνά υπάρχει έλλειψη ευκαιριών εξέλιξης. Λοιπόν, πού μπορείς να πας από το να είσαι […]
ΕΚΤΑΚΤΟ – ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ ΤΟ TAKE AWAY ΣΕ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΚΑΙ ΣΕΡΡΕΣ: Και το take away… σκάβει τάφους σύμφωνα με τον υφυπουργό Πολιτικής Προστασίας ο οποίος ανακοίνωσε πριν λίγο ότι απαγορεύεται η εξυπηρέτηση παραγγελιών take away στη Θεσσαλονίκη, τις Σέρρες και κάθε άλλη περιοχή που θα βρεθεί στο γκρι επίπεδο. Στο εξής, τα καταστήματα θα μπορούν να […]
Εφιαλτικές διαστάσεις αρχίζει να λαμβάνει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, με τη Βόρεια Ελλάδα και την Αττική να βρίσκονται πλέον σε κόκκινο κλοιό Στα επίπεδα που οδήγησαν στο εαρινό οριζόντιο lockdown βρίσκεται πλέον η έξαρση της πανδημικής κρίσης στην Ελλάδα. Ήδη από τις 23 Οκτωβρίου, η περιφερειακή ενότητα Καστοριάς τέθηκε στο υψηλότερο επίπεδο υγειονομικής επιτήρησης, […]
Ο Covid-19 επηρέασε όλους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού καφέ, από παραγωγούς έως τους baristas. Περισσότερο από το 90% των καφέ σε όλο τον κόσμο έπρεπε να κλείσουν τα καταστηματα τους σε κάποιο σημείο του lockdown. Και ενώ ο αντίκτυπος για ορισμένες καφετέριες ήταν διαχειρίσιμος, για πολλές επιχειρησης καφε,η δραματικη μεταβολή λογο πανδημειας Covid-19 στης […]
Το να ξοδεύετε ώρες με τα πόδια σας, να αλληλεπιδράτε με πελάτες, να χειρίζεστε μηχανήματα και να προετοιμάζετε ροφηματα καφε είναι μερικές μόνο από τις εργασίες που οι baristas ολοκληρώνουν καθημερινά. Υπάρχουν πολλά πραγματα που πρεπει να κανει ενας Barista καθημερινα για να μετατρέψει τα σπυρια του καφε σε ροφηματα, όπως η άλεση του […]