Site logo

Ετικέτα: www.UnitedBaristas.gr

Ιούλ 26
Πώς να φτιάξετε ένα μείγμα Espresso

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ

Ιούλ 25
Micro Lot Coffee

Οι μικρο παρτίδες είναι το χρυσό παιδί της βιομηχανίας του καφε Speciality Coffee. Για αγοραστές και καταναλωτές, σημαίνουν καφέ εξαιρετικής ποιότητας με διακριτικά χαρακτηριστικά γεύσης και αρώματος που μπορούν να ανιχνευθούν στην καταγωγή. Και για τους παραγωγούς, προσφέρουν σημαντικά οικονομικά οφέλη – αλλά έχουν επίσης κινδύνους. Μίλησα με εξειδικευμένους εισαγωγείς καφέ http://The Coffee Quest και αρκετούς από τους συνεργάτες […]

Ιούλ 25
HORECA 2021

HORECA 2021: Στόχος η ασφάλεια & η εμπορική επιτυχία για εκθέτες και επισκέπτες Σε ρυθμούς HORECA 2021 και με φιλοσοφία «πάμε με ασφάλεια» κινείται ήδη η FORUM A.E. Το στοίχημα πλέον είναι διπλό καθώς πλάι στον όρο «εμπορική επιτυχία» επιβάλλεται να μπαίνει αυτός της «ασφάλειας». Η 16η διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης για την τροφοδοσία και […]

Ιούλ 25
MELBOURNE WORLD COFFEE CHAMPIONSHIPS

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Barista 2020 & World Brewers Cup 3-6 Νοεμβρίου 2020 | Διεθνής έκθεση καφέ της Μελβούρνης Σχεδόν 100 εθνικοί πρωταθλητές από όλο τον κόσμο θα προσγειωθούν στη Μελβούρνη της Αυστραλίας με την ελπίδα να βγουν στην κορυφή ως Παγκόσμιος Πρωταθλητής Barista 2020 και Πρωταθλητής Παγκόσμιου Κυπέλλου Brewers Cup. Φιλοξενούμενο από τη Μελβούρνη International Coffee […]

Ιούλ 22
Σας παρουσιαζουμε το Ιταλικο μηχανημα για Roasting (800γρ-1.400γρ) TOSTABAR GENIUS K1.

Η ποιότητα του παραδοσιακού ψησίματος για μια εξαιρετικη γεύση.Με το μηχανημα Roasting Genius K1  σε λίγα λεπτά μπορείτε να ψήσετε μόνοι σας στο εργαστήριό σας από 0,800 γραμμαριαέως 1,4 κιλά ανα κύκλο ακατέργαστου άψητου καφέ που επιλέξατε για να αποκτήσετε τον αποκλειστικό καφέ σας, πάντα φρέσκο, με έντονο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, με αυτόματο και […]

Ιούλ 19
Τι είναι το «τρίτο κύμα καφέ» και πώς διαφέρει από το speciality;

Το τρίτο κύμα του καφέ. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη φράση όλη την ώρα, σε καφετέριες ή στο διαδίκτυο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πώς διαφέρει από τον speciality coffee; Και τι γίνεται με το πρώτο, και δεύτερο κύμα; Ο ορισμός του τρίτου κύματος δεν είναι εύκολος. Θα ακούσετε διαφορετικές εξηγήσεις όπου κι αν πάτε – μερικές από τις οποίες έρχονται σε αντίθεση […]

Ιούλ 17
Ο Σταύρος Λαμπρινίδης αποκαλύπτει βήμα-βήμα τα «μυστικά» για τον τέλειο καπουτσίνο

Αν οι περισσότερες απόπειρές σας να φτιάξετε καφέ στο σπίτι δεν καταλήγουν καλά, τότε συνεχίστε να διαβάζετε. Ο Σταύρος Λαμπρινίδης, πιστοποιημένος εκπαιδευτής από την SCAE Speciality Coffee Association of Europe και με παγκόσμιες διακρίσεις σε διαγωνισμούς, μας δίνει τα πιο σημαντικά tips για τον τέλειο χειμωνιάτικο καφέ. Βήμα 1ο: η επιλογή του κατάλληλου καφέΣίγουρα είναι […]

Ιούλ 16
Ημερολόγιο παγκόσμιων εκδηλώσεων καφέ

July 23 – July 26 Το London Coffee Festival επιστρέφει για τη 10η επέτειό του και υπόσχεται να είναι ένα απολαυστικο γεγονός για τους απαιτητικούς λάτρεις του καφέ και όσους εργάζονται στη σκηνή του καφέ. Διαθέτει πάνω από 250 εκθετες καφέ και γκουρμέ φαγητό, γευσιγνωσίες και επιδείξεις από baristas παγκόσμιας κλάσης, διαδραστικά εργαστήρια, street food, κοκτέιλ με βάση […]

Ιούλ 16
Ενεργός άνθρακας (κοκκώδης και μπλοκ)

Ο κοκκώδης ενεργός άνθρακας είναι μια τεχνολογία καθαρισμού, για τη μείωση ενός ευρέως φάσματος αισθητικών προβλημάτων στο νερό (χρώμα, οσμές). Λόγω της μοριακής του δομής, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει διάφορες προσμίξεις του νερού, που σημαίνει ότι μπορεί να συγκρατήσει πολλά οργανικά μόρια στην επιφάνειά του. Είναι επίσης αποτελεσματικός στη μείωση μολυσματικών παραγόντων, όπως […]

Ιούλ 15
0 Cold brew: Η νέα τάση στον καφέ

Τι είναι το cold brew; Πότε ξεκίνησε; Έχει διαφορετικές κατηγορίες; Πώς μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας; Ο σύμβουλος καφέ και αναγνωρισμένος εκπαιδευτής του SCA Βαλάντης Λαμπριανίδης μας ξεκαθαρίζει τα πάντα για τη νούμερο ένα ανερχόμενη τάση καφέ και μας δίνει εύκολες οδηγίες για να ετοιμάσουμε το δικό μας… Δοκιμάζουμε το cold brew του […]