Site logo

Ετικέτα: https://perfectdailygrind.com/

Φεβ 06
Προφίλ πίεσης, παλμός και οι 3 φάσεις εξαγωγής εσπρέσο

Η εξαγωγή εσπρέσο μπορεί να είναι γρήγορη, αλλά δεν είναι απλή. Τόσο χημικά όσο και φυσικά, υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του καφέ όταν τραβάτε μια δοση εσπρεσσο καφε. Το περιπλέκει ακόμη περισσότερο, το πώς το νερό πιεζει τον αλεσμενο καφε  στην αρχή της εκχύλισης και πως  είναι πολύ διαφορετικό το γευστικο αποτελεσμα στο φλυτζανι […]

Νοέ 25
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον «Speciality coffee»;

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον «Speciality Coffee»; Ο όρος «Speciality» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τον καφέ το 1974 από την Erna Knutsen σε ένα τεύχος του Tea & Coffee Journal . Χρησιμοποίησε τη λέξη για να περιγράψει τον καφέ που παρήχθη σε μικροκλίμα με υψηλής ποιότητας και μοναδικά αρωματικά προφίλ. Σήμερα, ωστόσο, η λέξη «Speciality» είναι παντού […]

Νοέ 09
Τι έπεται? Επιλογές ανάπτυξης σταδιοδρομίας για Baristas

Το να εργάζεσθε σαν  barista μπορεί να είναι συναρπαστικό και ικανοποιητικό. Μπορεί επίσης να είναι απαιτητικό και συχνά να έιναι χαμηλα η αμοιβή σας. Πολλοί baristas βλέπουν τη δουλειά ως βραχυπρόθεσμη σταδιοδρομία επειδή είναι δύσκολο να υποστηρίξεις έναν επιθυμητό τρόπο ζωής στους μισθούς και συχνά υπάρχει έλλειψη ευκαιριών εξέλιξης. Λοιπόν, πού μπορείς να πας από το να είσαι […]

Οκτ 27
Υποστήριξη των Baristas λογο Covid-19: Καφετέριες, πελάτες και εταιρείες καφε.

Ο Covid-19 επηρέασε όλους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού καφέ, από παραγωγούς έως τους baristas. Περισσότερο από το 90% των καφέ σε όλο τον κόσμο έπρεπε να κλείσουν τα καταστηματα  τους σε κάποιο σημείο του lockdown. Και ενώ ο αντίκτυπος για ορισμένες καφετέριες ήταν διαχειρίσιμος, για πολλές επιχειρησης καφε,η δραματικη μεταβολή λογο πανδημειας Covid-19 στης […]

Αυγ 06
Πώς το προφίλ ροής επηρεάζει την εξαγωγή Espresso

Πώς το προφίλ ροής επηρεάζει την εξαγωγή Espresso

Ιούλ 31
4 μεταβλητές που επηρεάζουν το ψήσιμο(Roasting Coffee)

Το ψήσιμο έχει να κάνει με την ανάδειξη των καλύτερων ιδιοτήτων ενός καφέ. Ωστόσο, για να το κάνετε αυτό με επιτυχία, πρέπει να διαχειριστείτε τις μεταβλητές που μπορούν να επηρεάσουν τη διαδικασία ψησίματος και να επηρεάσουν τα αποτελέσματά σας.  Δείτε πώς κοινές μεταβλητές όπως χρόνος, θερμοκρασία και ροή αέρα επηρεάζουν το ψήσιμο και πώς μπορείτε να […]

Ιούλ 26
Πώς να φτιάξετε ένα μείγμα Espresso

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ ΕΝΟΣ ΜΕΙΓΜΑΤΟΣ ΕΣΠΡΕΣΟ