Site logo

Ετικέτα: barista

Οκτ 27
YELLO COFFEE ROASTERS BLOG DAILLY NEWS

  Το 5th Wave Coffee Από την δεκαετία του 1960, όταν ο καφές έγινε ευρέως διαθέσιμος, έχουν αλλάξει πάρα πολλά, γνωρίσαμε τον κρύο Nescafe Frappe,τον εσπρεσο καφέ και σιγά σιγά στης αρχές της δεκαετίας του 2010 γνωρίσαμε το  3ο κύμα καφε,με  τους μονοποικιλιακους single origin καφέδες, τους speciality coffee,καθώς και τα κρύα παρασκευαστικά ροφήματα, το cold brew και […]

Ιούν 15
Πώς επηρεάζει η μηχανή εσπρέσο τη ροή εργασίας του barista;

Ως κεντρικό στοιχείο του καφέ, η μηχανή εσπρέσο έχει αποδεδειγμένο αντίκτυπο στη ροή εργασίας των barista και ως εκ τούτου, στην αποτελεσματικότητα του καφέ. Με τα χρόνια, ωστόσο, οι μηχανές εσπρέσο έχουν εξελιχθεί για να καταπολεμήσουν αυτά τα ζητήματα μέσω νέας τεχνολογίας και πιο έξυπνου σχεδιασμού. Για να μάθω περισσότερα σχετικά με το πώς ο […]

Οκτ 02
Η πρώτη δημοπρασία εικονικής παρτίδας της Σιγκαπούρης προσελκύει 45 παραγωγούς και 56 παρτίδες από 12 χώρες

Σαράντα πέντε παραγωγοί και 56 παρτίδες καφέ ειδικής ποιότητας από 12 χώρες θα συμμετάσχουν στην πρώτη Δημοπρασία Ειδικού Καφέ Σιγκαπούρης (Micro-Lot) που οργανώθηκε ουσιαστικά από την Singapore Coffee Association (SCA), σε συνεργασία με την Food & Hotel Asia (FHA), την 1η Οκτωβρίου. Όλοι οι παραγωγοί είναι οι πρώτοι χρονοδιακόπτες από τη Βραζιλία, την Κολομβία, την […]

Αυγ 05
Οδηγός αλλεργιών σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Οδηγός για Caffee-Bar για τον χειρισμό αλλεργιών σε γαλακτοκομικά προϊόντα.

Ιούλ 25
HORECA 2021

HORECA 2021: Στόχος η ασφάλεια & η εμπορική επιτυχία για εκθέτες και επισκέπτες Σε ρυθμούς HORECA 2021 και με φιλοσοφία «πάμε με ασφάλεια» κινείται ήδη η FORUM A.E. Το στοίχημα πλέον είναι διπλό καθώς πλάι στον όρο «εμπορική επιτυχία» επιβάλλεται να μπαίνει αυτός της «ασφάλειας». Η 16η διοργάνωση της μεγαλύτερης έκθεσης για την τροφοδοσία και […]

Ιούλ 22
Σας παρουσιαζουμε το Ιταλικο μηχανημα για Roasting (800γρ-1.400γρ) TOSTABAR GENIUS K1.

Η ποιότητα του παραδοσιακού ψησίματος για μια εξαιρετικη γεύση.Με το μηχανημα Roasting Genius K1  σε λίγα λεπτά μπορείτε να ψήσετε μόνοι σας στο εργαστήριό σας από 0,800 γραμμαριαέως 1,4 κιλά ανα κύκλο ακατέργαστου άψητου καφέ που επιλέξατε για να αποκτήσετε τον αποκλειστικό καφέ σας, πάντα φρέσκο, με έντονο άρωμα και ιδιαίτερη γεύση, με αυτόματο και […]

Ιούλ 19
Τι είναι το «τρίτο κύμα καφέ» και πώς διαφέρει από το speciality;

Το τρίτο κύμα του καφέ. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη φράση όλη την ώρα, σε καφετέριες ή στο διαδίκτυο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πώς διαφέρει από τον speciality coffee; Και τι γίνεται με το πρώτο, και δεύτερο κύμα; Ο ορισμός του τρίτου κύματος δεν είναι εύκολος. Θα ακούσετε διαφορετικές εξηγήσεις όπου κι αν πάτε – μερικές από τις οποίες έρχονται σε αντίθεση […]

Ιούλ 16
Ημερολόγιο παγκόσμιων εκδηλώσεων καφέ

July 23 – July 26 Το London Coffee Festival επιστρέφει για τη 10η επέτειό του και υπόσχεται να είναι ένα απολαυστικο γεγονός για τους απαιτητικούς λάτρεις του καφέ και όσους εργάζονται στη σκηνή του καφέ. Διαθέτει πάνω από 250 εκθετες καφέ και γκουρμέ φαγητό, γευσιγνωσίες και επιδείξεις από baristas παγκόσμιας κλάσης, διαδραστικά εργαστήρια, street food, κοκτέιλ με βάση […]

Ιούλ 16
Ενεργός άνθρακας (κοκκώδης και μπλοκ)

Ο κοκκώδης ενεργός άνθρακας είναι μια τεχνολογία καθαρισμού, για τη μείωση ενός ευρέως φάσματος αισθητικών προβλημάτων στο νερό (χρώμα, οσμές). Λόγω της μοριακής του δομής, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει διάφορες προσμίξεις του νερού, που σημαίνει ότι μπορεί να συγκρατήσει πολλά οργανικά μόρια στην επιφάνειά του. Είναι επίσης αποτελεσματικός στη μείωση μολυσματικών παραγόντων, όπως […]