Site logo

Ετικέτα: UnitedBaristas.gr

Φεβ 02
Καθαρισμός και συντήρηση του μύλου καφέ σας

  Καθαρισμός και συντήρηση του μύλου καφέ σας Δεν είναι καθόλου υποτιμητικό να πούμε ότι ο μύλος είναι ένα από τα πιο σημαντικά κομμάτια εξοπλισμού σε οποιαδήποτε εγκατάσταση παρασκευής καφέ. Χωρίς μύλο υψηλής ποιότητας, είναι δύσκολο να επιτευχθεί ομοιόμορφη κατανομή μεγέθους άλεσης, η οποία με τη σειρά της θα επηρεάσει την ποιότητα της εξαγωγής σας. Αλλά […]

Ιούν 13
Άρωμα, σώμα, γεύση και φινίρισμα: Ένας οδηγός για αρχάριους για τη γεύση του εσπρέσο

  Το Espresso είναι ένα τολμηρό, συμπυκνωμένο ροφημα με πάνω από έναν αιώνα κληρονομιάς στον τομέα του καφέ. Μπορεί να εντοπιστεί στην Ιταλία του 19ου αιώνα, και σήμερα απολαμβάνεται σε όλο τον κόσμο με διάφορες μορφές από εκατομμύρια ανθρώπους. Η παραγωγή ποιοτικού εσπρέσο αποτελεί επίσης βασικό μέρος του ρόλου του barista. Είναι ένα από τα κύρια σημεία στα […]

Φεβ 06
Προφίλ πίεσης, παλμός και οι 3 φάσεις εξαγωγής εσπρέσο

Η εξαγωγή εσπρέσο μπορεί να είναι γρήγορη, αλλά δεν είναι απλή. Τόσο χημικά όσο και φυσικά, υπάρχουν πολλά που συμβαίνουν στο εσωτερικό του καφέ όταν τραβάτε μια δοση εσπρεσσο καφε. Το περιπλέκει ακόμη περισσότερο, το πώς το νερό πιεζει τον αλεσμενο καφε  στην αρχή της εκχύλισης και πως  είναι πολύ διαφορετικό το γευστικο αποτελεσμα στο φλυτζανι […]

Ιούλ 16
Ημερολόγιο παγκόσμιων εκδηλώσεων καφέ

July 23 – July 26 Το London Coffee Festival επιστρέφει για τη 10η επέτειό του και υπόσχεται να είναι ένα απολαυστικο γεγονός για τους απαιτητικούς λάτρεις του καφέ και όσους εργάζονται στη σκηνή του καφέ. Διαθέτει πάνω από 250 εκθετες καφέ και γκουρμέ φαγητό, γευσιγνωσίες και επιδείξεις από baristas παγκόσμιας κλάσης, διαδραστικά εργαστήρια, street food, κοκτέιλ με βάση […]