Site logo

Ετικέτα: SPECIALITY COFFEE

Νοέ 25
Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον «Speciality coffee»;

Πρέπει να επαναπροσδιορίσουμε τον «Speciality Coffee»; Ο όρος «Speciality» χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά για τον καφέ το 1974 από την Erna Knutsen σε ένα τεύχος του Tea & Coffee Journal . Χρησιμοποίησε τη λέξη για να περιγράψει τον καφέ που παρήχθη σε μικροκλίμα με υψηλής ποιότητας και μοναδικά αρωματικά προφίλ. Σήμερα, ωστόσο, η λέξη «Speciality» είναι παντού […]

Ιούλ 19
Τι είναι το «τρίτο κύμα καφέ» και πώς διαφέρει από το speciality;

Το τρίτο κύμα του καφέ. Αντιμετωπίζουμε αυτήν τη φράση όλη την ώρα, σε καφετέριες ή στο διαδίκτυο. Τι σημαίνει όμως αυτό; Πώς διαφέρει από τον speciality coffee; Και τι γίνεται με το πρώτο, και δεύτερο κύμα; Ο ορισμός του τρίτου κύματος δεν είναι εύκολος. Θα ακούσετε διαφορετικές εξηγήσεις όπου κι αν πάτε – μερικές από τις οποίες έρχονται σε αντίθεση […]