Ως κεντρικό στοιχείο του καφέ, η μηχανή εσπρέσο έχει αποδεδειγμένο αντίκτυπο στη ροή εργασίας των barista και ως εκ τούτου, στην αποτελεσματικότητα του καφέ. Με τα χρόνια, ωστόσο, οι μηχανές εσπρέσο έχουν εξελιχθεί για να καταπολεμήσουν αυτά τα ζητήματα μέσω νέας τεχνολογίας και πιο έξυπνου σχεδιασμού. Για να μάθω περισσότερα σχετικά με το πώς ο […]
Το να εργάζεσθε σαν barista μπορεί να είναι συναρπαστικό και ικανοποιητικό. Μπορεί επίσης να είναι απαιτητικό και συχνά να έιναι χαμηλα η αμοιβή σας. Πολλοί baristas βλέπουν τη δουλειά ως βραχυπρόθεσμη σταδιοδρομία επειδή είναι δύσκολο να υποστηρίξεις έναν επιθυμητό τρόπο ζωής στους μισθούς και συχνά υπάρχει έλλειψη ευκαιριών εξέλιξης. Λοιπόν, πού μπορείς να πας από το να είσαι […]
Ο Covid-19 επηρέασε όλους σε όλη την αλυσίδα εφοδιασμού καφέ, από παραγωγούς έως τους baristas. Περισσότερο από το 90% των καφέ σε όλο τον κόσμο έπρεπε να κλείσουν τα καταστηματα τους σε κάποιο σημείο του lockdown. Και ενώ ο αντίκτυπος για ορισμένες καφετέριες ήταν διαχειρίσιμος, για πολλές επιχειρησης καφε,η δραματικη μεταβολή λογο πανδημειας Covid-19 στης […]
Ο κοκκώδης ενεργός άνθρακας είναι μια τεχνολογία καθαρισμού, για τη μείωση ενός ευρέως φάσματος αισθητικών προβλημάτων στο νερό (χρώμα, οσμές). Λόγω της μοριακής του δομής, ο ενεργός άνθρακας μπορεί να απορροφήσει διάφορες προσμίξεις του νερού, που σημαίνει ότι μπορεί να συγκρατήσει πολλά οργανικά μόρια στην επιφάνειά του. Είναι επίσης αποτελεσματικός στη μείωση μολυσματικών παραγόντων, όπως […]
Τι είναι το cold brew; Πότε ξεκίνησε; Έχει διαφορετικές κατηγορίες; Πώς μπορούμε να το φτιάξουμε στο σπίτι μας; Ο σύμβουλος καφέ και αναγνωρισμένος εκπαιδευτής του SCA Βαλάντης Λαμπριανίδης μας ξεκαθαρίζει τα πάντα για τη νούμερο ένα ανερχόμενη τάση καφέ και μας δίνει εύκολες οδηγίες για να ετοιμάσουμε το δικό μας… Δοκιμάζουμε το cold brew του […]