Site logo

Πάμε με ασφάλεια, πάμε ACF!

Οι προετοιμασίες για το 5ο Athens Coffee Festival (Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων, 26-28/9) έχουν ξεκινήσει όπως επιτάσσει η νέα κανονικότητα που έχει δημιουργηθεί προκειμένου το φεστιβάλ να κινηθεί σε δύο βασικούς πυλώνες: της επιτυχίας και της ασφάλειας.

Η νέα σεζόν φέρνει ένα αλλαγμένο τοπίο και μία νέα εποχή στον χώρο της καφεστίασης. Οι φρέσκες ιδέες, οι καινοτομίες και η αναβάθμιση του προϊόντος και των υπηρεσιών, που ανέκαθεν αποτελούσαν βασικά ζητούμενα για τους επαγγελματίες του κλάδου, πλέον είναι πιο αναγκαία και επιτακτικά από ποτέ. Το ATHENS COFFEE FESTIVAL, το κορυφαίο φεστιβάλ για την αγορά του καφέ στην Ελλάδα, έρχεται φέτος, με κύριο γνώμονα την ασφάλεια, να αποτελέσει το απαραίτητο «όπλο» για τους επαγγελματίες στην προσπάθεια τους για την στήριξη και ενδυνάμωση του κλάδου της καφεστίασης.

Μέχρι 1,700 επισκέπτες θα μπορούν να βρίσκονται ταυτόχρονα στον χώρο της Τεχνόπολης, σύμφωνα με το ειδικό πρωτόκολλο υγιειονομικής ασφάλειας του ΕΟΔΥ.

Προετοιμασίες με γνώμονα την ασφάλεια και την υγεία

Ζώντας πλέον στην εποχή του SARS-CoV-2 άπαντες οφείλουμε να εναρμονιζόμαστε με τις νέες συνθήκες που διαμορφώνονται για την προστασία όλων και ταυτόχρονα εξασφαλίζουν την ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία των δραστηριοτήτων. Στο πλαίσιο αυτό η FORUM SA, όσον αφορά την προετοιμασία και λειτουργία του φεστιβάλ θα τηρήσει ευλαβικά όλες τις ορθές πρακτικές και θα ακολουθήσει όλα τα ειδικά υγειονομικά πρωτόκολλα που ισχύουν, προκειμένου να διαφυλάξει όσο καλύτερα μπορεί την υγεία και ασφάλεια τόσο των εκθετών του φεστιβάλ όσο και των επισκεπτών του. Συγκεκριμένα στην είσοδο θα ληφθούν όλα τα μέτρα και οι κανόνες υγιεινής και ασφάλειας που έχουν ορίσει οι αρμόδιες υγειονομικές αρχές καθώς επίσης θα υπάρχουν 6 ταμεία εισιτηρίων για την ελαχιστοποίηση της αναμονής των επισκεπτών. Τέλος, συνεργείο καθαρισμού θα μεριμνά για την συνεχή απολύμανση επιφανειών συχνής επαφής.

https://www.athenscoffeefestival.gr/wp-content/uploads/2020/06/Athens-Coffee-Festival_Pame-ACF-3-DSC07311.jpg
https://www.athenscoffeefestival.gr/wp-content/uploads/2020/06/Athens-Coffee-Festival_Pame-ACF-DSC06590.jpg

Ένα φεστιβάλ απαραίτητο όσο ποτέ

Το κορυφαίο και πιο επιδραστικό φεστιβάλ στην αγορά που έχει μυήσει στην κουλτούρα του ποιοτικού καφέ χιλιάδες καταναλωτές, αλλά και αποτελεί το πιο σημαντικό σημείο συνάντησης για τους επαγγελματίες του κλάδου που θέλουν να ενημερώνονται και να είναι πάντα μέσα στις εξελίξεις, αναμένεται να αποτελέσει και φέτος πόλο έλξης για όλους. Παρά την ατυχή διεθνή συγκυρία, το ενδιαφέρον για συμμετοχή από τις μεγαλύτερες και σημαντικότερες εταιρείες του κλάδου παραμένει αμείωτο.

Από μεγάλες προμηθευτικές και παραγωγικές εταιρείες καφέ μέχρι εταιρείες εξοπλισμού και από προμηθευτές ροφημάτων (καφέ, τσάι, energy drinks κλπ) μέχρι εξειδικευμένα e-shops κ.α., όλα τα διεθνούς φήμης brands αλλά και ελληνικές εταιρείες που έχουν ξεχωρίσει και έχουν καταφέρει να γίνουν και αυτές leader του κλάδου στην χώρα μας, θα έχουν και πάλι δυναμική παρουσία στο φεστιβάλ.

https://www.athenscoffeefestival.gr/wp-content/uploads/2020/06/Athens-Coffee-Festival_Pame-ACF-6-RS3B6651.jpg
https://www.athenscoffeefestival.gr/wp-content/uploads/2020/06/Athens-Coffee-Festival_Pame-ACF-5-RS3B6064.jpg

Εκτός από τους επαγγελματίες της καφεστίασης, το φεστιβάλ είναι σχεδιασμένο και φέτος ώστε να «αγκαλιάσει» και το δυναμικό καταναλωτικό κοινό που ενδιαφέρεται για τις νέες τάσεις κι εξελίξεις. Θα έχουν την δυνατότητα να δουν νέα και καινοτόμα προϊόντα τα οποία θα κάνουν την διαφορά στην επιχείρηση τους και θα τους βοηθήσουν να αναβαθμίσουν το προϊόν που προσφέρουν στον πελάτη τους ενώ οι καταναλωτές θα δουν νέες προτάσεις για την οικιακή χρήση τόσο σε ροφήματα όσο και σε home coffee machines, καθώς πλέον η ανάγκη των συναθροίσεων στο σπίτι για να «πιούμε καφέ» έχει γίνει λόγω των συνθηκών μεγαλύτερη από ποτέ.

Tέλος, να αναφέρουμε ότι το ΝΟΥΝΟΥ Barista’s Gold ως Μέγας Χορηγός του ACF από την δημιουργία του, θα συνεχίσει την υποστήριξη του για 5η συνεχή χρονιά, αποδεικνύοντας έμπρακτα την εμπιστοσύνη του στις προσπάθειες του κλάδου της καφεστίασης να ξεπεράσει τον αρνητικό αντίκτυπο της κρίσης του Covid-19 και να αναδείξει την δυναμική του.

https://www.athenscoffeefestival.gr/wp-content/uploads/2020/06/Athens-Coffee-Festival_Pame-ACF-4-DSC09595.jpg
https://www.athenscoffeefestival.gr/wp-content/uploads/2020/06/Athens-Coffee-Festival_Pame-ACF-DSC06738.jpg

Με την στήριξη του Sca Greece

O παγκόσμιος οργανισμός για τον καφέ Specialty Coffee Association (SCA) και το παράρτημα του στην Ελλάδα αποτελούν εδώ και χρόνια έναν πιστό σύμμαχο και συνεργάτη για το Athens Coffee Festival. Και φέτος, η στήριξη τους θα είναι εξίσου δυναμική.

Μετά την επαναλειτουργία όλων των δραστηριοτήτων που ήταν σε αναστολή και με μοναδικό γνώμονα την προστασία και την ασφάλεια όλων, ο SCA Greece αισθάνεται φέτος, περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά, την ανάγκη να συνδιοργανώσουμε το ACF όπου θα επαναπροσδιοριστούν οι βάσεις μας για την ανάπτυξη και τη βιωσιμότητα του κλάδου μας. “
Κώστας ΚαλαφατάςΠρόεδρος SCA Greece

Πηγη https://www.athenscoffeefestival.gr/

Comments

  • No comments yet.
  • Add a comment