Οι εκπαιδευμένοι baristas γνωρίζουν τη σημασία της επιλογής του σωστού μεγέθους άλεσης για διαφορετικές μεθόδους παρασκευής. Στην πραγματικότητα, τα περισσότερα Coffeeshop&Espresso-Bar εξεταζουνε και ελεγχουνε τακτικά τους μύλους τους και την κοκομετρια του καφε καθως επισης και την υγρασια του περιβαλλοντος όλη την ημέρα για να διατηρούν την εκχυλιση του καφε σωστη και συνεπή. Αλλά αν […]
Σε άτομα που δεν γνωρίζουν πάρα πολλά για τον καφέ, ένα φλιτζάνι καφέ φίλτρου μπορεί να μοιάζει με το καφε americano. Ωστόσο, αυτα τα δύο δεν θα μπορούσαν να είναι διαφορετικά. Η θεμελιώδης διαφορά είναι απλή: ενώ το americano παρασκευάζεται προσθέτοντας νερό στον εσπρέσο, ο καφές φίλτρου παρασκευάζεται με μια εντελώς διαφορετική μέθοδο παρασκευής. Μίλησα […]