Πώς να αποθηκεύετε τον καφέ στο σπίτι?

Κοινοποίηση

Ο καφές έχει καλύτερη γεύση όταν είναι φρέσκος. Λοιπόν, πώς μπορείτε να λάβετε τα μέτρα στο σπίτι για να διασφαλίσετε ότι ο καφές σας θα παραμείνει έτσι;

Υπάρχουν πολλές συμβουλές και κόλπα εκεί έξω, αλλά μερικά θα κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό. Διαβάστε παρακάτω για να ανακαλύψετε γιατί πρέπει να αποθηκεύουμε σωστά τον καφέ, πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό στο σπίτι και κορυφαίες συμβουλές για να αξιοποιήσετε καλύτερα τον καφέ σας.

Accessories Barista by Espressomania.gr

 

 

Πίστωση: Jean Pierre Flores

ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΤΟΥ ΚΑΦΕ;

Οι πατάτες μπαίνουν σε σκοτεινά, στεγνά ντουλάπια και το τυρί στο ψυγείο. Υπάρχουν πολλοί γνωστοί κανόνες που περιβάλλουν το πώς να διατηρείτε φρέσκα τα αγαπημένα σας τρόφιμα.

Αυτό ακριβώς είναι το ίδιο για το αγαπημένο μας πρωινό ρόφημα, τον καφέ. Εάν δεν αποθηκευτεί σωστά, δεν θα είναι στα καλύτερά του. Ο Daniel Hobart, Πρωταθλητής World Cup Tasters 2019, με έδρα την Ιρλανδία, λέει: «Ο καφές… ξεπερνάει την εποχή, αλλά δεν σημαίνει ότι θα αρρωστήσετε».

Αν και αυτά είναι υπέροχα νέα, ο παλιός καφές δεν θα είναι ό,τι καλύτερο μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Ο καφές είναι ένα τρόφιμο, και όπως συμβαίνει με όλα τα τρόφιμα, αντιδρά με το οξυγόνο και με την πάροδο του χρόνου γίνεται μπαγιάτικο. Ο Ντάνιελ μου λέει, «Θα χάσει τη φρεσκάδα, τη γεύση και τα αρώματα».

Οι γεύσεις και τα αρώματα είναι αυτά που κάνουν τον καφέ νόστιμο. Έτσι, όταν αυτά λιγοστεύουν λόγω της έκθεσης στο οξυγόνο, θα έχετε ένα λιγότερο ζωντανό και γευστικό φλιτζάνι. Ωστόσο, όταν αποθηκευτεί σωστά, μπορείτε να βοηθήσετε στην προστασία της φρεσκάδας του καφέ και να διατηρήσετε την καλύτερη γεύση του για περισσότερο.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: French Press to Pour Over: How to Make Great Coffee at Home

Πίστωση: Neil Soque

ΠΩΣ ΝΑ ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Συγκεντρώσαμε όλα τα βήματα για να διασφαλίσουμε ότι αποθηκεύετε τον καφέ σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο στο σπίτι.

1. Ελέγξτε την ημερομηνία ψησίματος

Δεν θα αγοράζατε ξεπερασμένο φαγητό, επομένως, βεβαιωθείτε ότι ελέγχετε την ημερομηνία ψησίματος του καφέ σας. Αυτό είναι το πρώτο βήμα για να διατηρήσετε τον καφέ σας πιο φρέσκο ​​στο σπίτι.

Ο Ντάνιελ μου λέει, «Συνιστάται ανεπιφύλακτα να παίρνεις καφέ όσο πιο φρέσκο ​​γίνεται». Ο καφές χάνει τις γεύσεις και τα αρώματά του με την πάροδο του χρόνου, έτσι θα έχετε περισσότερες πιθανότητες να παρασκευάσετε ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ με πιο φρέσκους κόκκους.

Ο Ντάνιελ λέει, «Προσπαθήστε όμως να έχετε κατά νου ότι ο καφές πρέπει επίσης να απαερωθεί, επομένως θα χρειαστεί να τον αφήσετε από τέσσερις έως επτά ημέρες μετά το ψήσιμο για να απαερωθεί .» Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας ψησίματος, σχηματίζονται διάφορα αέρια μέσα στο φασόλι, συμπεριλαμβανομένου του διοξειδίου του άνθρακα. Αυτό το διοξείδιο του άνθρακα συνεχίζει να απελευθερώνεται από τα φασόλια μετά το ψήσιμο, μια διαδικασία που ονομάζεται απαέρωση.

Εάν παρασκευάζετε καφέ φίλτρου , θα μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον καφέ σας λίγες μέρες μετά την ημερομηνία ψησίματος. Εάν παρασκευάζετε έναν εσπρέσο , συνιστάται να περιμένετε τουλάχιστον επτά ημέρες. Αν όχι, τα αέρια στα φασόλια μπορεί να εμποδίσουν το νερό και να διακόψουν την εκχύλιση, με αποτέλεσμα μια μπαγιάτικη και επίπεδη γεύση.

Λοιπόν, μέχρι πότε πρέπει να πίνετε τον καφέ σας; Ο Ντάνιελ μου λέει, «ο καφές πρέπει να είναι καλός για κατανάλωση έως και ένα μήνα μετά το ψήσιμο». Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορείτε να πιείτε τον καφέ μετά από ένα μήνα από την ημερομηνία ψησίματος. Απλώς δεν συνιστάται αν θέλετε να πάρετε την καλύτερη γεύση από τον καφέ.

Μπορεί επίσης να σας αρέσει: Τι μπορούν και δεν μπορούν να σας πουν οι ημερομηνίες ψησίματος για τον καφέ

Πίστωση: Neil Soque

2. Μειώστε την επαφή με το οξυγόνο

Η επαφή με τον αέρα, ειδικά με το οξυγόνο, θα κάνει τον καφέ να μπαγιάσει πιο γρήγορα. Έτσι, η μείωση αυτής της επαφής είναι ένας εύκολος τρόπος για να βελτιώσετε τον τρόπο αποθήκευσης του καφέ σας στο σπίτι.

Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό από το σπίτι; Ο Nisan Ağca, Turkey Barista Champion 2016, 2017, 2019, με έδρα την Τουρκία, μου λέει, «Συνήθως διατηρώ τους καφέδες μου στην αρχική τους συσκευασία αν έχει φερμουάρ. Διαφορετικά, θα το αλλάξω με άλλο πακέτο.”

Ένα φερμουάρ θα σας βοηθήσει να αποτρέψετε την είσοδο οξυγόνου στη σακούλα. Εάν κρατάτε τον καφέ στην αρχική σακούλα με φερμουάρ ή τον μεταφέρετε σε διαφορετική τσάντα, προσπαθήστε να διώξετε όσο το δυνατόν περισσότερο αέρα από τη σακούλα προτού την κλείσετε. Με αυτόν τον τρόπο, μένει λιγότερος αέρας στη σακούλα για να αντιδράσει με τον καφέ.

Ο Daniel προτείνει επίσης τη συσκευασία του καφέ υπό κενό χρησιμοποιώντας μια μηχανή συσκευασίας κενού. Αυτά αφαιρούν εντελώς τον αέρα από τη σακούλα, αφήνοντας λίγο έως καθόλου αέρα μέσα. Ομοίως, τα βάζα κενού μπορούν να αγοραστούν στο διαδίκτυο, τα οποία περιλαμβάνουν το γέμισμα του βάζου με καφέ, το βίδωμα του καπακιού και τη χρήση ενός κουμπιού για να αφαιρέσετε τον αέρα μέσα. Απλώς να θυμάστε ότι ο καφές πρέπει να φυλάσσεται σε αδιαφανή δοχεία, έτσι ώστε το ηλιακό φως να μην αντιδρά με τον κόκκο.

Κόκκοι καφέ σε ένα φλιτζάνι. Πίστωση: Jean Pierre Flores

3. Αποθηκεύστε τον καφέ σας στο σωστό μέρος

Η υγρασία, το φως και η ζέστη συμβάλλουν στο να γίνει ο καφές μπαγιάτικος. Έτσι, ο καφές πρέπει να φυλάσσεται σε δροσερό, ξηρό και σκοτεινό μέρος.

Αυτό θα μπορούσε να είναι ένα ντουλάπι ή ένα ντουλάπι, αν έχετε. Λάβετε υπόψη ότι αυτός ο χώρος θα πρέπει ιδανικά να είναι μακριά από μια πηγή θερμότητας, όπως ένας φούρνος.

Η Nisan μου λέει, «Κρατάω τον καφέ μακριά από μπαχαρικά ή οτιδήποτε μυρίζει, επειδή ο καφές είναι τόσο ισχυρός όταν πρόκειται για την απορρόφηση των αρωμάτων». Ο καφές είναι υγροσκοπικός, που σημαίνει ότι απορροφά τα πάντα στο περιβάλλον του, συμπεριλαμβανομένου του οξυγόνου, των αρωμάτων και της υγρασίας. Είναι καλύτερο να το κρατάτε μακριά από φαγητά με έντονες μυρωδιές ή μακριά από περιβάλλον με πολλές οσμές.

Πίστωση: Ana Valencia

4. Αγοράστε λιγότερο καφέ και αλέστε τον μόνοι σας

Όταν αγοράζετε τον καφέ σας, υπάρχουν πράγματα που μπορείτε να κάνετε τα οποία θα βελτιώσουν την αποθήκευση του καφέ σας στο σπίτι και στη συνέχεια τη φρεσκάδα του.

Η ενίσχυση της αποθήκευσης του καφέ σας μπορεί επίσης να γίνει ανάλογα με το είδος του καφέ που αγοράζετε και το ποσό που αγοράζετε.

Οι ολόκληροι κόκκοι διατηρούνται καλύτερα από τον προαλεσμένο καφέ, ο οποίος μπαγιατεύει πολύ πιο γρήγορα. Η άλεση αυξάνει την επιφάνεια των φασολιών, η οποία στη συνέχεια επιταχύνει τον ρυθμό που αντιδρά το οξυγόνο μαζί τους. Ο Ντάνιελ λέει: «Αν θέλετε να διατηρήσετε τον καφέ όσο το δυνατόν περισσότερο, θα πρέπει να αγοράσετε ολόκληρους κόκκους και να τον αλέσετε φρέσκο».

Η αγορά μεγαλύτερων σακουλών καφέ σημαίνει επίσης ότι ο φρέσκος καφές μένει χωρίς να χρησιμοποιείται για περισσότερη ώρα, κάτι που μπορεί να οδηγήσει σε μπαγιάτικο καφέ. Ο Έρικ Σκουάιρς, ο οποίος συνήθιζε να διαχειρίζεται το Three Crowns Coffee στην Ιντιάνα, μου λέει: «Κράτα μόνο μικρές ποσότητες στο χέρι, για το τι καταναλώνεις σε μια εβδομάδα».

Εάν δεν είναι δυνατό να παίρνετε μικρότερες σακούλες πιο τακτικά, είναι καλύτερο να τηρείτε τους κανόνες διατήρησης του καφέ σε δροσερά, ξηρά και σκοτεινά μέρη και να τον αλέθετε μόνοι σας, αν είναι δυνατόν.

Πίστωση: Jean Pierre Flores

ΑΠΟΘΗΚΕΥΣΗ ΜΥΘΩΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΦΕ: ΚΑΤΑΡΡΙΦΘΗΚΕ

Μπορεί να δείτε να κοινοποιούνται διάφορες συμβουλές και κόλπα για το πώς να διατηρείτε τον καφέ φρέσκο ​​– αλλά δεν είναι όλα απολύτως αληθινά. Καταρρίψαμε μερικούς μύθους σχετικά με την αποθήκευση του καφέ, ώστε να είστε σίγουροι ότι ο καφές σας είναι πραγματικά όσο πιο φρέσκος γίνεται

Διατήρηση του καφέ στο ψυγείο :

Ο καφές είναι πορώδης και απορροφά αρώματα και οσμές. Το ψυγείο είναι γεμάτο με διαφορετικές μυρωδιές από τα διάφορα τρόφιμα που είναι αποθηκευμένα μέσα. Ο Έρικ μου λέει ότι «η αποθήκευση στο ψυγείο θα κάνει τον καφέ να λειτουργεί σαν μαγειρική σόδα», καθώς απορροφά τις γύρω μυρωδιές.

Υπάρχει επίσης πολλή υγρασία στο ψυγείο, η οποία θα συμβάλει στο να μπαγιάσει πιο γρήγορα ο καφές, καθώς ο κόκκος αντιδρά με την υγρασία.

Διατήρηση του καφέ στην κατάψυξη

Ο Daniel εξηγεί ότι μπορείτε να κρατήσετε τον καφέ στην κατάψυξη. Ωστόσο, λέει, «Είναι πολύ σημαντικό να σκουπίζετε με ηλεκτρική σκούπα τον καφέ και μετά να τον καταψύχετε. Μην αφήνετε τον αέρα σε επαφή με τους καφέδες», καθώς αυτό έχει ως αποτέλεσμα τον καφέ να απορροφά τις οσμές και την υγρασία.

Ο καφές δεν πρέπει να μπαίνει απευθείας στην κατάψυξη για αποθήκευση. Εάν δεν αφαιρέσετε τον αέρα από το εσωτερικό της σακούλας, ο καφές κινδυνεύει να απορροφήσει την υψηλή περιεκτικότητα σε υγρασία και τις πιθανές μυρωδιές από το εσωτερικό του καταψύκτη.

Πραγματοποίηση: Χούλιο Γκεβάρα

Η αποθήκευση του καφέ στο σπίτι μπορεί να είναι απλή και αποτελεσματική, και όταν γίνεται σωστά, θα σημαίνει ότι αποκομίζετε το καλύτερο από τον καφέ που αγοράζετε. Είναι σημαντικό να θυμάστε ότι ο καφές είναι ένα φαγητό και να τον αντιμετωπίζετε όπως θα κάνατε με τα άλλα παντοπωλεία σας, διασφαλίζοντας ότι παραμένει φρέσκος και μπορείτε να τον απολαμβάνετε στο έπακρο.

Δοκιμάστε το μόνοι σας και δείτε εάν η βελτίωση της αποθήκευσης του καφέ σας κάνει τη διαφορά με την καθημερινή σας παρασκευή.

Πηγή :https://perfectdailygrind.com/

Βρείτε όλα τα προιντα αποθήκευσης εσπρέσο καφέ απο την εταιρία Fellow στο E-shop  Espressomania.gr

Fellow Atmos Vacum Canister

Espressomania.gr