1η Οκτωμβριου η Διεθνης Παγκοσμια Ημερα του Καφε

Κοινοποίηση

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΟΜΕΝΗΣ ΓΕΝΙΑΣ

Ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ (ICO) είναι ενθουσιασμένος για να ανακοινώσει το «Coffee’s Next Generation» ως το επίκεντρο της Παγκόσμιας Ημέρας Καφέ 2020 (1η Οκτωβρίου).

 

Η πανδημία covid-19 είναι μια παγκόσμια κρίση υγείας με ακραίες οικονομικές συνέπειες που έχει δημιουργήσει επίσης μια άνευ προηγουμένου κατάσταση στον τομέα του καφέ, επηρεάζοντας αρνητικά τόσο την προσφορά όσο και τη ζήτηση παράλληλα για πρώτη φορά. Ακόμα και πριν από το covid-19, οι αγρότες είχαν ήδη αγωνιστεί λόγω των χαμηλών τιμών του καφέ και των παγκόσμιων και περιβαλλοντικών προκλήσεων και απειλών. 

 

Υπό το πρίσμα των σωρευτικών επιπτώσεων της κρίσης στην τιμή του καφέ και της πανδημίας covid-19, όχι μόνο υπάρχει σοβαρή απειλή για τη διαβίωση των καλλιεργητών καφέ σήμερα, αλλά και ένας δραματικός κίνδυνος για το μέλλον του καφέ αύριο. Ένας αυξανόμενος αριθμός νέων σε νοικοκυριά με καφετιέρα απομακρύνονται από την «οικογενειακή επιχείρηση» σε άλλες τοποθεσίες και θέσεις εργασίας που θεωρούν πιο προοδευτικές και επικερδείς για το μέλλον τους. Επιπλέον, πολλές από τις θέσεις εργασίας που συχνά κατέχουν οι νέοι σε όλη την αλυσίδα αξίας καφέ έχουν πρόσφατα χαθεί.

 

Η Διεθνής Ημέρα Καφέ είναι μια ευκαιρία που χρησιμοποιείται για την προώθηση και τον εορτασμό του καφέ ως το πιο αγαπημένο μας ποτό. Είναι επίσης μια ευκαιρία για την προώθηση βιώσιμων πρακτικών καφέ και την ευαισθητοποίηση για την κατάσταση των καλλιεργητών καφέ.

 

Την 1η Οκτωβρίου, ο Διεθνής Οργανισμός Καφέ εγκαινιάζει το «Coffee’s Next Generation», μια παγκόσμια πρωτοβουλία που στοχεύει ταλαντούχους και παρακινημένους νέους και επιχειρηματίες στον τομέα του καφέ. 

 

Η επένδυση στη νεολαία θα δημιουργήσει καινοτόμες και βιώσιμες λύσεις για τον τομέα του καφέ, συμβάλλοντας στην οικοδόμηση ενός καλύτερου, πιο δίκαιου και ευημερούμενου τομέα καφέ, επιτρέποντας την ανάκαμψη από την κρίση Covid-19 και οικοδομώντας ένα ισχυρότερο μέλλον, επηρεάζοντας θετικά τις κοινότητες καφέ σε όλο τον κόσμο . Θα μετριάσει επίσης την έλλειψη συμμετοχής των νέων στη γεωργία καφέ και σε άλλους τομείς της αλυσίδας αξίας.

 

Για να δοθεί η δυνατότητα σε αυτές τις νέες γυναίκες και άνδρες να οικοδομήσουν ένα ευημερούν και βιώσιμο μέλλον, αυτή η πρωτοβουλία σκοπεύει να τους παρέχει πρόσβαση σε χρηματοδότηση και γνώσεις, ανάπτυξη δεξιοτήτων, καθοδήγηση και κατάρτιση καθώς και δικτύωση. 

 

Η «επόμενη γενιά του καφέ» έχει ως στόχο να προσελκύσει τα μέλη του ICO και όλους τους ενδιαφερόμενους για να συνεργαστούν με οργανώσεις νεολαίας, ηγέτες της βιομηχανίας και ενώσεις, διεθνείς οργανισμούς, αναπτυξιακούς και οικονομικούς εταίρους και καταναλωτές καφέ, να επενδύσουν στη νεολαία και να αναδείξουν τις καινοτόμες ιδέες τους και ενθουσιασμό για να ωφελήσει ολόκληρη την κοινότητα του καφέ και να ανακάμψει από την πανδημία που χτίζει ένα πιο ευημερούμενο μέλλον.

 

Καλούμε την παγκόσμια κοινότητα καφέ, σε όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη και στα εκατομμύρια καταναλωτών και λάτρεις του καφέ να γιορτάσουν τον καφέ και να συμβάλουν στην οικοδόμηση της επόμενης γενιάς του καφέ.