Ποια είναι η αλήθεια για τον καφέ χωρίς καφεΐνη;

Κοινοποίηση

Πολλοί από εμάς έχουμε βιώσει τα αποτελέσματα του υπερβολικού καφέ. Το τρεμουλο στα χέρια, ένας αγωνιστικός καρδιακός παλμός και το άγχος είναι κοινές εμπειρίες που προκαλούνται από υπερβολική καφεΐνη.

Για μερικούς ανθρώπους, ακόμη και μια μικρή ποσότητα καφεΐνης μπορεί να έχει αρνητικό αποτέλεσμα. Ο καφές χωρίς καφεΐνη μπορεί να είναι μια εξαιρετική επιλογή αν έχετε ευαισθησία ή για όσους προτιμούν να αποφεύγουν τη διεγερτική δράση της καφεΐνης.

Αλλά μπορεί ο καφές χωρίς καφέινη να είναι εξειδικευμένος καφές; Υπάρχουν Blend καφε χωρίς καφεΐνη που έχουν τόσο καλή γεύση; Και πώς λειτουργεί η καφεΐνη; Υπάρχουν μερικές κοινές παρανοήσεις σχετικά με την ποιότητα και τους κινδύνους για την υγεία του καφέ χωρίς καφέινη. Ας ρίξουμε μια ματιά στην αλήθεια.

Ποικιλια ροφηματων καφε

ΠΟΙΟΣ ΠΙΝΕΙ DECAF ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ;

Όλος ο καφές περιέχει φυσικά καφεΐνη. Η χημική ένωση θεωρείται ότι προστατεύει τον καφέ και άλλα φυτά που περιέχουν καφεΐνη από έντομα αρπακτικών και αποτρέπει τη βλάστηση των ανταγωνιστικών σπόρων.

Είναι επίσης διεγερτικό και οι άνθρωποι έχουν εκτιμήσει αυτό το αποτέλεσμα για χιλιετίες . Αλλά μερικές φορές θέλουμε ένα υπέροχο φλιτζάνι καφέ χωρίς το καφεινη. Υπάρχουν πολλοί λόγοι για τους οποίους οι άνθρωποι επιλέγουν το decafeinato Coffee  σε σχέση με τον κανονικό καφέ , συμπεριλαμβανομένου του ότι θεωρείται ως μια πιο υγιεινή επιλογή.

Μια 2018 Εθνικό καφέ Association (ΕΑΑ) έκθεση δείχνει ότι το 42% του συνόλου των καταναλωτών καφέ πίνετε ντεκαφεϊνέ και αυτών των καταναλωτών, νεαρούς ενήλικες να οδηγήσει την τάση. 

Καφές που είναι έτοιμος προς παρασκευη  Decafeine Coffee.

ΠΩΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΤΟ DECAFFEINATION;

Η πρώτη αναφερθείσα μέθοδος αποαφεΐωσης δημιουργήθηκε από τον Ludwig Roselius το 1905. Ο Roselius χρησιμοποίησε βενζόλιο για να απομακρύνει την καφεΐνη από τους υγραμένους κόκκους πράσινου καφέ. Το βενζόλιο είναι πλέον γνωστό ότι είναι καρκινογόνο, επομένως δεν συνιστάται να δοκιμάσετε αυτήν την τεχνική.

Όμως όλες οι σύγχρονες μέθοδοι αποφασινοποίησης ξεκινούν με τον ίδιο τρόπο. Οι πράσινοι κόκκοι καφέ υγραίνονται, γεγονός που καθιστά την καφεΐνη διαλυτή και στη συνέχεια εξάγεται η καφεΐνη. Απλώς χρησιμοποιούν διαφορετικές τεχνικές για την αφαίρεση της καφεΐνης.

Μέθοδος άμεσου διαλύτη

Αυτή είναι η πιο δημοφιλής μέθοδος χωρίς καφεΐνη. Η μέθοδος άμεσου διαλύτη χρησιμοποιεί είτε μεθυλενοχλωρίδιο είτε οξικό αιθυλεστέρα για την εκχύλιση καφεΐνης.

Οι κόκκοι καφέ εμποτίζονται και στη συνέχεια βυθίζονται στον διαλύτη, ο οποίος προσκολλάται στα μόρια της καφεΐνης. Ο διαλύτης στη συνέχεια ανακτάται σε έναν εξατμιστή, και τα σπυρια του καφε ξεπλένονται. Τυχόν υπολείμματα διαλυτών αφαιρούνται με ατμό. Οι κοκκοι καφε στεγνώνουν και συνεχίζουν να ψήνονται όπως κάθε άλλος πράσινος καφές.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων περιορίζει την ποσότητα χλωριούχου μεθυλενίου σε 10 μέρη ανά εκατομμύριο (0,001%) σε καφεΐνο καβουρδισμένου καφέ. Ωστόσο, η επαγγελματική έκθεση στο μεθυλενοχλωρίδιο έχει συνδεθεί με αυξημένο κίνδυνο για αρκετούς καρκίνους , οπότε υπάρχει κάποια ανησυχία σχετικά με τη χρήση αυτού του διαλύτη.

Ο οξικός αιθυλεστέρας παράγεται συχνά από ζάχαρη από φρούτα ή ζαχαροκάλαμο, οπότε όταν χρησιμοποιείται, η μέθοδος άμεσου διαλύτη είναι μερικές φορές γνωστή ως φυσική αποαφερίωση. Αλλά ο οξικός αιθυλεστέρας είναι πολύ εύφλεκτος, καθιστώντας πιο επικίνδυνο να συνεργαστεί. Αναφέρεται επίσης ότι έχει χαρακτηριστική οσμή, η οποία μπορεί να παραμείνει στον καφέ χωρίς καφεΐνη.

Καβουρδισμενοι κοκκοι καφε Εσπρεσσο.

 

Μέθοδος διοξειδίου του άνθρακα

Η αποφαίνωση του διοξειδίου του άνθρακα είναι παρόμοια με τη μέθοδο του άμεσου διαλύτη, αλλά χρησιμοποιεί διοξείδιο του άνθρακα υπό πίεση. Το υγρό διοξείδιο του άνθρακα κυκλοφορεί μέσω των υγρών πράσινων κόκκων καφέ και προσκολλάται στην καφεΐνη. Στη συνέχεια αφήνεται να εξατμιστεί ή να περάσει μέσω φίλτρων άνθρακα.

Η αποαφεροποίηση του διοξειδίου του άνθρακα έχει χαμηλή τοξικότητα , αλλά η μέθοδος είναι ακριβότερη από τη μέθοδο του άμεσου διαλύτη. Σύμφωνα με πληροφορίες, συνήθως εκχυλίζει λίγο περισσότερη καφεΐνη από τη μέθοδο του άμεσου διαλύτη.

Ένας καφε εσπρέσο που πέφτει σε ένα φλιτζάνι

Ελβετική μέθοδος νερού

 

Αυτή η ιδιόκτητη μέθοδος νερού χρησιμοποιεί εκχύλισμα πράσινου καφέ και άνθρακα για την απομάκρυνση της καφεΐνης από την όσμωση. Μην αναβάλλετε αυτόν τον όρο – δεν χρειάζεται να καταλάβετε πολλές επιστήμες για να καταλαβετε πώς λειτουργεί.

Οι κόκκοι καφέ βυθίζονται σε πολύ ζεστό νερό και στη συνέχεια εισάγονται σε ένα μείγμα νερού και εκχυλίσματος πράσινου καφέ. Αυτό το μείγμα έχει ήδη μειωθεί σε καφεΐνη. Επειδή το εκχύλισμα πράσινου καφέ θέλει να δημιουργήσει ισορροπία, αντλεί την καφεΐνη από τα βυθισμένα στο νερο σπυρια καφε.

Στη συνέχεια, το νερό από κάθε πλυσιμο περνά μέσω ενεργού άνθρακα, ο οποίος παγιδεύει την καφεΐνη. Οι κόκκοι καφέ περνούν από μια σειρά από αυτά τα λουτρά για να αφαιρέσουν σχεδόν όλη την καφεΐνη. Και το εκχύλισμα νερού και πράσινου καφέ μπορεί στη συνέχεια να επαναχρησιμοποιηθεί σε άλλο πλυσιμο.

Αυτή η μέθοδος είναι ακριβότερη από τις μεθόδους διαλύτη και η εκχυλισμένη καφεΐνη δεν μπορεί να ανακτηθεί και να πωληθεί ξεχωριστά.

Καβουρδισμενοι και άψητοι κόκκοι καφέ.

Μέθοδος νερού στο βουνό

Αυτή είναι μια άλλη ιδιόκτητη μέθοδος που χρησιμοποιεί νερό παγεμενο απο πηγες βουνου για την εξαγωγή καφεΐνης. Ο Descamex εξηγεί ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί ένα «ειδικό φίλτρο» για την απομάκρυνση της καφεΐνης.

Το προκύπτον διάλυμα με βάση το νερό χωρίς καφεΐνη είναι κορεσμένο με στερεά καφέ διαλυτά από τα σπυρια του καφε και αυτό το νερό χρησιμοποιείται ξανά στη διαδικασία εκχύλισης.

Επειδή τόσο αυτή η μέθοδος όσο και το Swiss Water δεν χρησιμοποιούν χημικά, ορισμένοι καταναλωτές τις βλέπουν ως ασφαλέστερες και πιο υγιεινές επιλογές.

ΠΗΓΗ https://perfectdailygrind.com/