Η κατανάλωση καφέ συνδέεται με βελτιωμένα αποτελέσματα σε ασθενείς με καρκίνο του παχέος εντέρου

Κοινοποίηση

Η κατανάλωση καφέ μπορεί να αυξήσει τις πιθανότητες επιβίωσης των ατόμων που έχουν διαγνωστεί με καρκίνο του παχεος εντέρου, μειώνοντας παράλληλα τον κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου, σύμφωνα με νέα έρευνα που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό JAMA Oncology .

Με βάση μια μελέτη παρατήρησης 1.171 ασθενών που υποβλήθηκαν σε θεραπεία για μεταστατικό καρκίνο του παχεος εντέρου, εκείνοι που ανέφεραν ότι έπιναν δύο έως τρία φλιτζάνια καφέ την ημέρα ήταν πιθανό να ζήσουν περισσότερο συνολικά και είχαν περισσότερο χρόνο πριν επιδεινωθεί η νόσος. Όσοι έπιναν περισσότερο καφέ τα πήγαν ακόμη καλύτερα.

Η έρευνα χρηματοδοτήθηκε από το Εθνικό Ινστιτούτο Καρκίνου .

Σε σύγκριση με τα άτομα που δεν έπιναν κανέναν, οι πότες καφέ παρουσίασαν αύξηση 11% στο ποσοστό επιβίωσης και 5% μεγαλύτερο ποσοστό ζωής χωρίς εξέλιξη, με βάση τα δεδομένα πρόσληψης τροφής που συλλέχθηκαν κατά τη διάρκεια μιας περιόδου 13 ετών που έληξε το 2018.

Οι συμμετέχοντες που ανέφεραν ότι κατανάλωναν περισσότερα από τέσσερα φλιτζάνια καφέ την ημέρα παρουσίασαν αύξηση 36% στο ποσοστό επιβίωσης και αύξηση 22% στην επιβίωση χωρίς επιδείνωση της νόσου τους.

Επειδή η επιστημονική κοινότητα δεν έχει ακόμη κατανοήσει τη σχέση αιτίας-αποτελέσματος μεταξύ της κατανάλωσης καφέ και των αποτελεσμάτων του καρκίνου του παχεος εντέρου, οι συγγραφείς σταμάτησαν να προτείνουν τον καφέ ως πιθανή μέθοδο θεραπείας.

Πηγη https://dailycoffeenews.com/